GRATIS UITPROBEREN
Tips en tricks, Nieuws

Voorkom boetes en reputatieschade: Is jouw MKB-bedrijf AVG-proof?

Bent u een MKB-ondernemer en denkt u dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet op uw bedrijf van toepassing is? Dan kan het tijd zijn om uw kennis bij te spijkeren. De AVG is namelijk van toepassing op alle bedrijven die persoonlijke gegevens verwerken, inclusief kleine en middelgrote bedrijven.

Onlangs kwam er een nieuwsbericht naar buiten over een klein bedrijf dat in grote problemen kwam vanwege een datalek. Het bedrijf had onvoldoende maatregelen genomen om persoonsgegevens te beschermen en werd daardoor geconfronteerd met hoge boetes en reputatieschade. Dit is een voorbeeld van hoe serieus de AVG moet worden genomen.

Maar wat houdt de AVG precies in voor MKB-bedrijven? Op de MKB-pagina van deze website gaan we in op de 6 eisen die de AVG stelt aan MKB-ondernemers. Daarbij zien we dat de AVG onder andere vereist dat bedrijven transparant zijn over hoe zij persoonsgegevens verwerken, dat zij toestemming verkrijgen van betrokkenen voordat zij hun gegevens verzamelen en verwerken, dat zij persoonsgegevens op een veilige manier opslaan en dat zij betrokkenen in staat stellen om hun persoonsgegevens in te zien, te wijzigen en te verwijderen. En het centrale vereiste binnen dit alles? Een goed verwerkingsregister.

Als MKB-ondernemer kan het natuurlijk lastig zijn om te bepalen of u aan al deze eisen voldoet. Daarom biedt Blueline Privacy een online Quickscan aan die u inzicht geeft in uw huidige AVG-naleving. Hiermee kunt u binnen enkele minuten ontdekken welke stappen u nog moet nemen om te voldoen aan de AVG.

Wacht niet tot het te laat is en uw bedrijf in de problemen komt vanwege een datalek of een overtreding van de AVG. Voer onze Quickscan uit en zorg ervoor dat u de persoonsgegevens van uw klanten op een veilige en verantwoorde manier verwerkt.

AVGmkbprivacyverwerkingsregister

Remko Mooi

Remko Mooi is de oprichter van Blueline Privacy. Hij promoveerde in 2023 cum laude aan de Tilburg Law School, waar hij nog steeds werkzaam is als docent. Hij behaalde in 2021 zijn CIPP/E- en CIPM-certificaten.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound