GRATIS UITPROBEREN

6 eisen volgens de AVG voor marketingbureau’s

In de moderne wereld van marketing is het van cruciaal belang om persoonlijke informatie van klanten te verzamelen om gerichte advertenties te maken. Dit betekent echter ook dat bedrijven in de marketingsector veel verantwoordelijkheid hebben als het gaat om privacy en gegevensbescherming. De AVG stelt daar gelukkige duidelijke regels voor op.

Als marketeer is het dus essentieel om de juiste maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de privacy van klanten wordt beschermd en dat uw bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten. Niet-compliancy kan leiden tot hoge boetes en reputatieschade, wat kan leiden tot verlies van klanten en omzet.

Toch blijven veel marketingbureau’s onzeker over de AVG, en betalen zij veel te veel voor compliance, of juist te weinig. Op deze pagina laten wij zien aan welke 6 vereisten u in ieder geval moet voldoen.

Doe de marketing-avg quickscan!

AVG-regels voor marketingbureau’s

De AVG schrijft voor dat u als marketingbureau de persoonsgegevens van individuen op een rechtmatige, behoorlijke en transparante manier moet verwerken. Dat geldt voor uw klanten, medewerkers, leveranciers, maar bijvoorbeeld ook voor degenen naar wie u marketingonderzoek doet.  

Dit betekent dat u duidelijk moet maken welke gegevens u verzamelt, waarom u dat doet en wat u ermee doet. Dit doet u voornamelijk via het bijhouden van een goed verwerkingsregister. Een verwerkingsregister is extra belangrijk voor bedrijven die actief zijn in de marketingsector omdat deze bedrijven vaak veel persoonlijke gegevens verwerken en opslaan, zoals namen, adressen, demografische gegevens en online activiteiten.

Daarbij moet u ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ nemen om de gegevens te beschermen tegen verlies, diefstal of misbruik. U moet die maatregelen in kaart hebben. Ook moet u snel kunnen handelen in het geval van een datalek (binnen 72 uur) of een gegevensverzoek van een betrokkene (reageren binnen een maand).

En tot slot: uw naleving van al deze eisen moet u direct zelf kunnen aantonen! Als de Autoriteit Persoonsgegevens (of een auditor) inzicht wil hebben in uw privacybeleid, moet u uit zichzelf kunnen aantonen dat u voldoet aan de AVG. Dit heet de verantwoordingsplicht.

Doordat persoonsgegevens van centraal belang zijn in de marketingsector, is het van groot belang dit op orde te hebben. Maar geen zorgen: Blueline+ maakt het voldoen aan deze eisen zo makkelijk mogelijk!

Voldoet als marketingbureau nu aan de AVG?
doe snel de marketing-quickscan!

Wat verplicht de AVG aan marketingbureau's?

Het belang van privacy is helder, maar als marketingbureau heeft u het al druk genoeg. Welke verplichtingen legt de AVG u nou concreet op als marketingbureau? Wij zetten de zes belangrijkste AVG-verplichtingen op een rij:

U moet een register bijhouden van alle persoonsgegevens die uw marketingbureau verwerkt

U dient datalekken te registreren en tijdig af te handelen (vaak binnen 72 uur!).

U moet in kaart hebben wat de grootste risico’s zijn voor de gegevensverwerkingen, en welke maatregelen u treft.

U moet vastleggen onder welke juridische grondslag u persoonsgegevens verwerkt

U moet verzoeken van betrokkenen (zoals klanten of andere betrokkenen) snel kunnen afhandelen.

U moet uit eigen beweging kunnen aantonen dat u voldoet aan alle centrale AVG-eisen.

Blueline+ voor marketeers

Blueline+ is niet alleen de meest complete en toegankelijke AVG-tool op de markt, het is ook beduidend goedkoper dan de rest. Waarom meer betalen voor minder? 

Eerst zien dan geloven? U krijgt een 14-daagse proefperiode na aanmelding voor Blueline+.

PROFESSIONAL
9,95/ maand

Dashboard

Verwerkingsregister

Datalekbeheer

Dataverzoekbeheer

Riskmanager

Documentmanager

GRATIS UITPROBEREN

Het verwerkingsregister in de marketing

WAT IS EEN VERWERKINGSREGISTER?

De Autoriteit Persoonsgegevens benadrukt het keer op keer: het bijhouden van een verwerkingsregister is een centrale verplichting onder de AVG. Een verwerkingsregister is extra belangrijk voor bedrijven die actief zijn in de marketingsector omdat deze bedrijven vaak veel persoonlijke gegevens verwerken en opslaan, zoals namen, adressen, demografische gegevens en online activiteiten. Deze gegevens worden gebruikt om gerichte marketingcampagnes op te zetten en te optimaliseren, maar ook om inzicht te krijgen in de klantbehoeften en omzetgroei te stimuleren.

UW VOORDELEN

Maar juist vanwege de aard van deze gegevens is het van groot belang dat deze bedrijven zich bewust zijn van de risico’s en verplichtingen die voortvloeien uit de verwerking ervan. Het bijhouden van een verwerkingsregister geeft bedrijven inzicht in welke persoonsgegevens zij verwerken, waarom ze deze verwerken en hoe ze deze gebruiken. Door dit overzicht kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze voldoen aan de AVG en dat de gegevens veilig worden opgeslagen. Dit kan helpen om de privacy van individuen te beschermen en reputatieschade en hoge boetes te voorkomen. Met onze AVG-compliance oplossing Blueline+ kunt u gemakkelijk een verwerkingsregister opstellen en bijhouden, zodat u zich kunt concentreren op het succesvol uitvoeren van marketingcampagnes zonder u zorgen te maken over de AVG-vereisten.

LEES MEER OVER HET VERWERKINGSREGISTER
Het verwerkingsregister onder de AVG - een verwerkingsactiviteit invoeren

Vragen over de AVG & de marketingsector

Vind hieronder antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Waarom moet ik investeren in privacy compliance?

In de moderne wereld van marketing is het van cruciaal belang om persoonlijke informatie van klanten te verzamelen om gerichte advertenties te maken. Dit betekent echter ook dat bedrijven in de marketingsector veel verantwoordelijkheid hebben als het gaat om privacy en gegevensbescherming. Als marketeer is het essentieel om de juiste maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de privacy van klanten wordt beschermd en dat uw bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten.

Door te investeren in privacy compliance, kunnen bedrijven in de marketingsector hun klanten geruststellen dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn en hun reputatie beschermen. Bovendien kan het voorkomen van inbreuken op de gegevensbescherming en het beschermen van privacy, bedrijven helpen om hoge boetes te vermijden en zich te onderscheiden van de concurrentie.

Wat is Blueline+?

Blueline+ is onze privacy tool die u helpt uw privacy management op een overzichtelijke manier te regelen. Onze tool is snel, zeer betaalbaar, en eenvoudig te gebruiken vanuit browser. Blueline+ biedt u direct inzicht in uw gegevensstromen, risico’s en taken. Met Blueline+ kunt u er zeker van zijn dat uw organisatie volledig voldoet aan de AVG-richtlijnen, zonder dat het u veel tijd en moeite kost.

Maar dat is niet alles. Blueline+ is niet alleen een van de meest complete privacy-oplossingen op de markt, het is ook beduidend goedkoper dan andere alternatieven. Dus waarom zou u meer betalen voor minder functionaliteit? Zo kunt u zich concentreren op wat echt belangrijk is: het laten groeien van uw organisatie.

Waarom is Blueline+ de beste optie voor mij als marketeer?

Het antwoord is simpel: gebruiksgemak, betaalbaarheid, en service. Blueline+ is speciaal ontworpen voor niet-experts en zorgt ervoor dat jouw bureau moeiteloos aan alle vereisten van de AVG voldoet. Blueline+ is niet alleen een stuk goedkoper dan andere beschikbare alternatieven, maar biedt ook een volledige oplossing voor AVG-compliance. En daarnaast: wij staan altijd klaar om onze klanten te helpen, zowel bij simpele klusjes als meer ingewikkelde opdrachten. Kies voor Blueline+ en bescherm niet alleen de privacy van je klanten, maar ook de reputatie van jouw bureau. 

Moet ik als marketingbureau een verwerkingsregister hebben zoals Blueline+?

Ja, dat is verplicht. Een verwerkingsregister is bovendien extra belangrijk voor bedrijven die actief zijn in de marketingsector omdat deze bedrijven vaak veel persoonlijke gegevens verwerken en opslaan, zoals namen, adressen, demografische gegevens en online activiteiten. Deze gegevens worden gebruikt om gerichte marketingcampagnes op te zetten en te optimaliseren, maar ook om inzicht te krijgen in de klantbehoeften en omzetgroei te stimuleren.

Maar juist vanwege de aard van deze gegevens is het van groot belang dat deze bedrijven zich bewust zijn van de risico’s en verplichtingen die voortvloeien uit de verwerking ervan. Het bijhouden van een verwerkingsregister geeft bedrijven inzicht in welke persoonsgegevens zij verwerken, waarom ze deze verwerken en hoe ze deze gebruiken. Door dit overzicht kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze voldoen aan de AVG en dat de gegevens veilig worden opgeslagen. Dit kan helpen om de privacy van individuen te beschermen en reputatieschade en hoge boetes te voorkomen. Met onze AVG-compliance oplossing voor marketingbedrijven kunt u gemakkelijk een verwerkingsregister opstellen en bijhouden, zodat u zich kunt concentreren op het succesvol uitvoeren van marketingcampagnes zonder u zorgen te maken over de AVG-vereisten.

Wat betekent de verantwoordingsplicht onder de AVG voor mij als marketeer?

Als bedrijf in de marketingsector ben je verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die je verwerkt. De AVG verplicht je om aan te kunnen tonen dat je voldoet aan de privacywetgeving. Dit betekent dat je een overzicht moet hebben van welke persoonsgegevens je verwerkt, waarom je deze verwerkt en hoe je deze beveiligt. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je de juiste maatregelen hebt genomen om de privacy van de personen van wie je gegevens verwerkt te beschermen. Het opzetten van een goed privacybeleid en het bijhouden van een verwerkingsregister zijn essentieel om aan de verantwoordingsplicht te voldoen. Door te investeren in privacy compliance toon je aan dat je de privacy van je klanten serieus neemt en voorkom je reputatieschade en hoge boetes.

Waarom is dit belangrijk voor mijn klanten?

Privacy compliance van marketingbureaus is belangrijk voor hun klanten omdat deze bureaus toegang hebben tot persoonlijke gegevens van hun klanten en hun klanten’ klanten. Het is van essentieel belang dat deze gegevens veilig en vertrouwelijk worden behandeld om de privacy van individuen te beschermen en reputatieschade te voorkomen. Bedrijven die samenwerken met marketingbureaus moeten erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens in goede handen zijn en dat hun klanten’ privacy wordt gerespecteerd. Daarom is het voor marketingbureaus van groot belang om te investeren in privacy compliance en te voldoen aan de AVG.

Interesse? Neem contact met ons op

Als marketingbureau heeft u de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens, en u te houden aan de wet. Dat kan veel werk zijn, maar met Blueline+ kunt bespaart u zowel een hoop tijd als kosten. Blueline+ is daarbij al beschikbaar voor €9,95 per maand. Met ons gebruiksvriendelijke privacy-platform beschikt u over een compleet verwerkingsregister en andere functies die u helpen om aan de AVG te voldoen.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op, en probeer Blueline+ vandaag nog!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound